Tisdag då....

Tisdag igen då, vart tar dagarna vägen igentligen. Veckorna bara rinner iväg. Det som är bra är att det bara är början på våren än så man har en skön vår, hoppas jag, och heeela sommaren att njuta. Nu brukar det ju iof gå ganska fort men ändå :)

Vad har då dagen bjudit på? Jobbet har rullat på, har ett jätteprojekt på gång så nu är det mycket möten, möten och åter möten :) jag är ju ingen mötesmänniska men det är bra att liksom ligga med och försöka förutse så mycket som möjligt redan i starten. Vis av erfarenhet vet jag ju hur det blir i slutet av ett projekt, panik!!! Om allt blir lite försenat så vilka är det som ska jobba ikapp? Jo, programerarna! Jag hoppas få lite semester i sommar men kanske inte så mycket. Nu gör ju inte det något eftersom jag vill ha semester i februari nästa år! Ska, förhoppningsvis, åka till fadern och hans fru i Thailand då med dottern:).

Barngympan var som vanligt kul. Idag var vi 2 st som hade den för dom andra kunde inte, som det ser ut nu är det väl vi två som ska fortsätta till hösten också. Det är en sån skön kontrast till jobbet man har. Spinning får det bli på Torsdag igen, bra för magen! Man får väl börja tänka på beach 2009 :) Haha!

Ha det så gott nu allesammans!

Söndag igen..

Jäklar vad helgen går fort ändå! Det var ju nyss fredag ju!

Eftersom helgen inte blev riktigt som jag planerat så ligger jag lite efter här hemma :). Vi har väl iof hjälpts åt lite här hemma men jag skulle velat hunnit med mycket mer.

Tar det lite lugnt ikväll, ska lägga mig i tid idag tänkte jag :). Fast det kan man ju räkna ut med rumpan att det inte blir så :). Jag har varit med dottern på simskolan idag och simmat i nästan en timme iaf så pizzan jag lovat henne att vi skulle ha till kvällsmat kunde jag ju äta med gott samvete :).

Just nu försöker jag få henne att sova men den här timmen gör det inte lätt!

Spinningen!

Har ju inte berättat hur det gick på spinningen!

Jag kämpade väl och stannade inte en enda gång vilket jag är oerhört stolt och imponerad av :) Funderar på om jag rent av ska fortsätta med det på Torsdagarna.... Det verkar vara ganska snällt mot kroppen och bra för kondisen. Styrketräningen kommer jag fortsätta med 2ggr per vecka och simning 1 ggn per vecka.

Trött.....

Jag är helt färdig......


Jag skrev tidigare om min återupptagna bekantskap från min barndomsstad. Vi har blivit sittande och tjöta med varandra på msn till långt in på nätterna dom senaste dagarna så det har inte blivit mycket sömn att tala om. Fast lite sömn kan man väl offra :). Jag ska försöka åka dit en helg nu inom en snar framtid och hälsa på tänkte jag. Har inte varit i den staden ordentligt på många år och sist så hade dom gjort om en massa. Nu kan jag ju få personlig guidning :). Jag vet att jag är nostalgisk av mig och den satden ligger mig varmt om hjärtat, kanske blir det så där man är född? Den staden där jag växte upp, sen jag var 8, har jag inga känslor för... Toppen vore ju om man sprang på bekanta från barndomen :).

Jag trodde jag skulle kunna sova lite längre idag, det kändes som jag behövde det men det gick inte så jag gick ut och pysslade lite på morgonen. När jag kom in igen såg jag att dottern ringt så jag rinde upp. Nu var det inte dottern som ringt utan hennes mamma Hon undrade om jag kunde hämta hem min lilla tidigare, typ direkt. Hennes man hade blivit dålig under natten. bara att sätta sig i bilen och åka iväg vilket jag inte hade något emot. Det är alltid skönt att få hem den lilla när hon varit borta :). Dottern hade inget emot att komma hem heller, verkade som hon saknat far sin :). Fast alla mina planer för helgen gick ju i stöpet men det var ju bara att planera om lite.

I kväll blir det mörkt i stugan, tänker släcka lamporna till förmån för "Earth hour", Vi får tända lite ljus och ha riktigt mys här hemma i stället, vilket inte är fel!

Nu ska jag försöka få hjälp att vika tvätt! Jag har en jättehög att ta hand om :)


Bekantskaper från förr..

Jag fick ett mess igår från en person som jag inte sett på säkert 25 år! Kan ju erkänna att det tog några sekunder innan polletten ramlade ner :). Det visade sig vara en dotter till ett par av mina föräldrars bekanta, hon och min bror umgicks en del och har fortfarande kontakt. Jag flyttade från den staden hon bor i för 32 år sen så..... Hur som helst addade vi till det på msn och blev sittande läääääänge och tjöta. Riktigt jäkla kul. Fast jag slocknade vid ett tiden på natten, tror jag, i soffan! Då hade jag glömt ställa klocka och allt så jag vaknade till liv i morse strax efter sju:). Måste hälsa på en gång när jag har vägarna förbi eller ändå. Nu ligger det ju inte nästgårds direkt och det är synd.

Jag sitter för övrigt och samlar kraft inför spinningen idag kl 19. Jag har ju ingen kondis så jag kommer väl få stanna några gånger men man måste ju prova! Det är inte klokt vilka snälla kamrater man har som utsätter en för sånt här :).
Nåja, det är ju skönt efteråt sägs det ju :).

Våffeldagen.

Det är ju våffeldagen idag så igår fick jag en liten idé ( faktiskt :)), varför inte ha våfflor till lunch på jobbet? Då menar jag inte ta med i låda utan att vi gräddar dom på plats! Sagt och gjort, en lista kom upp där man fick skriva upp sig och vad man ville ta med:). Tror nog vi var en 8-9 st i alla fall. 4 järn och massa smet :) Det blev våfflor över trots ett gäng hungriga grabbar. Nu tycker ju jag att dom andra fuskade lite som tog med smet för dom köpte halvfabrikat, jag stövlade upp i ottan och gjorde en riktig :). Riktigt kul och uppskattat var det. Tänk vad det är små saker som kan förgylla tillvaron ändå.


Våffelgräddning!




Det blev en hög över efter lunchen trots att vi gjorde vårt bästa :). Konstigt nog så försvann högen under eftermiddagen......

Måndag.

Jag var riktigt ambitiös idag! Klev upp halv 5 i morse så jag kunde va på jobbet kl 5. Jag ska börja lite tidigare i veckan så jag kan jobba undan lite här hemma medans det är lite ljust. Jag hade tänkt vara i skogen i eftermiddags men det hade kommit snö! Och inte så lite heller! Så det fick bli till att jobba lite med dotterns rum istället.

Jag var nere en sväng på gymmet också och tog ett litet träningspass. Körde inte så hårt, jag ska kunna röra mig i morgon :). Eftersom jag tog överkroppen idag ska jag passa på och ta benen i morgon efter barngympan. Onsdag blir vilodag inför den fruktade spinningen på torsdag :).

Fixade lite spagetti och köttfärssås i kväll, köttfärssås som jag vill ha den. När dottern är hemma går det ju inte krydda till den som jag vill :).

Nu är det tid att lägga sig, ska vara på jobbet kl 6 i morgon!

Heja Färjestad också! 6-0 igen!

Söndagskväll...

Jaha, då var det söndag igen. Kväll dessutom. Idag har det varit en ganska lugn dag, har ont lite överallt i kroppen efter gårdagens jobb i skogen. Jag ska till träningslokalen i morgon och tränas lite så jag kommer lite i form. Hade tänkt va lite social med.

För att hinna med hade jag tänkt åka till jobbet vid 5 i morgon bitti. Då kan jag sluta vid 2 på eftermiddagen, Hur kommer man upp vid den tiden då? Allt handlar om diciplin och prioriteringar:). Det är något som många har svårt för men det borde inte vara det, vill man verkligen något eller är av nöd tvungen är det bara att göra! Ska börja 5 hela veckan var det tänkt så....

AJ!

Somnade gott igår. Hur var det att vakna då? Stelt och med värk kan jag ju medge :). Dagen i skogen gav sig till känna idag, stel i hela kroppen. Fast det är på ett ganska skönt sätt, man vet att man gjort något. Idag blir det inre tjänst så att säga, håller på och sätter upp gipsskivor i dotterns rum. Tyvärr är det vinklar åt alla håll men det blir ganska bra. Lite spackel och tapeter så blir det riktigt bra :). Jag ska försöka låna lite grejor för att få ut virket ur skogen  i veckan, tror jag säljer virket och köper det jag behöver till brädfödringen., när man sågar får man ju inte samma mått på virket som det nya systemet. Jag är ju lite gammaldags och räknar i tum :). Nu är breaket slut och det är dags att sätta igång igen....Aj

Skogshuggaren :)

Jag tillbringar dagen i skogen idag. Är hemma en sväng för att få i mig lite mat bara. Vem faan behöver gym när man kan hugga i skogen :) Så gör man lite nytta också. Har inte bestämt mig för om jag ska sälja timmret jag tar ner eller såga upp det till brädfodring till huset..... Ska ju tilläggsisolera huset hade jag tänkt, fast då är det ju lite roligare att göra det med eget virke:). Ved får jag ju liksom på köpet när jag håller på.
Det lär ju inte räcka med en dag i skogen utan kommer nog få hålla på hela veckan. Det blir till att kliva upp tidigt till jobbet så jag kan sluta i tid....Jag är barnfri denna veckan.

En tjejkompis har varit så snäll och anmält mig till spinning på torsdag! Hon leder passet så man får väl offra sig lite :). Jag kommer vara som en urvriden trasa efter det! Jag hade tänkt träna en del ändå i veckan men jag får nog tänka mig för lite om jag ska kunna gå sen :)

Nu är det dags att ge sig ut i skogen igen! Jag hoppas kunna återkomma ikväll men vet inte än om jag ska ge mig ut ikväll!

" Spännande" dag :)

Idag har jag och en kollega lärt oss vikten av kommunikation! Tyvärr var det jag som fick lida :). Vi skulle koppla om en 3-faskabel till en robot. En handske i var ände och jag fick den som inte satt i uttagen. Kopplade glatt isär den och kom då i kotakt med trådarna lite...... Jäklar vilken pärla jag åkte på! Som tur var så var trådarna på samma hand, är inte bra om strömmen går genom hela kroppen! Vrålar till och studsar runt ett tag och blir varse att han hade visst inte tagit ur sin ände. Muttrar lite och kopplar ur skiten, tar sedan med mig kabeln runt maskinen och försöker bara röra på mig. Blev ju lite av en chock och handen var ganska bortdomnad. Hur som helst går jag tillbaka för att koppla in den riktiga kabeln, den andra var bara tillfällig. Vad händer då tror ni? Jag får en borre till och vrålar till! Då trodde min kollega att eftersom jag kom med den tillfälliga kabeln så var jag väl klar då! Han satte i kontakten och där fick jag mig en pärla till:) Kommunikation säger jag bara, alltid lika viktigt. Tur att det inte blev värre.

Jag har kört iväg lilla fröken idag också inför hennes resa till utlandet i morgon. hade varit lite stökigt på fritids och det visade sig sen att hon varit ur gängorna för att hon skulle åka ifrån sin pappa så länge. Sånt värmer så oerhört. Tror det var lite resfeber med, hon har ju aldrig flygit förr. Så nu ska jag försöka jobba undan en hel del här hemma. Kanske skulle försöka komma ut lite också. Fast i morgon blir det ett träningspass för mig. Jag kan behöva det, fick reda på att jag kanske var bokad på ett spinningpass, som en tjejkompis leder, i nästa vecka! Jag har som mål att försöka träna 2-3 gånger i veckan nu. Jag har ju simturen varje söndag också :). Å så blir det ju lite spring på gympan med :).

Nä, nu är det sängdax, har mycket hjärngympa i morgon på jobbet. Har förhoppningsvis fixat lite ridning också och det ser jag fram emot :) Jag får säkert anledning att återkomma om detta :).

Tisdag då :)

Vad har hänt idag då?
Först och främst har jag fått tbx min telefon! En jobbarkompis ringde och hade hittat den i sovrummet under täcket!!! Jag har iaf int varit i sovrumet och definitivt inte under täcket!! Så, det här kan bli spännande tänkte jag när jag skulle kolla bilderna :). Nu var det ju inga "konstiga" bilder tagna som tur var! Hittade däremot lite bilder från vår bowling som jag lagt upp på FB. Hade en riktigt trevlig dag när dom korten togs ;).

Gympat med barnen har jag med gjort vilket alltid e lika kul. Pratade en stund sen med en tjejkompis som försökte lura mig lite men jag vet inte riktigt om hon lyckas :).

För övrigt är det bara bra, det snurrar på så at säga. Ska försöka reda ut lite saker i morgon om det går? Antingen blir det värre eller bättre! Vet inte riktigt hur jag ska bete mig än....

Ha det bäst!

Mycket måndag!

Idag har jag gett grabbarna på jobbet lite till att häckla mig för. Jag hade gjort lite fel :). Ja, så lite kanske det inte va men jag skapade några timmars jobb i alla fall. Det är ju så när man bygger anläggningar att man kan liksom inte tänka på allt :). Vissa på jobbet säger att jag inte tänker alls :). Det är så i mitt yrke att det är inte bara en grej att hålla reda på utan man har massor på g samtidigt. Jag tycker det är bättre att vara framåt och se till att det händer något! Visserligen blir det fel ibland men man har ju inte alla de rätta förutsättningarna innan börjar bygga ihop det. Hur som helst hittade jag en lösning och den blev bra. I morgon kör vi igång i full fart och då tror jag dom tystnar lite hehe.

Åkte och skulle hämta ut dotterns pass idag! Tror ni polisen har öppet? En såpass stor stad och dom stänger 15 på måndagar, grrr. Bara att fara iväg på onsdag igen, det är sista chansen för sen åker dom iväg.

Nu väntar tv:n och sen är det dags att sova!

Snabba vändningar!

Ibland går det fort! Jag tyckte jag hade bra koll på läget. Ett litet samtal och sinnet ställs på ända! Måste reda ut det här känner jag... Jag får säkert anledning att återkomma i ärendet!

Sköna Söndag? :)

En ganska typisk söndag är det än så länge idag. Har precis tagit hand om lite disk, hur mycket disk kan en vuxen och ett barn producera? Tycker jag står med händerna i diskbaljan för jämnan! Jag borde investera i en diskmaskin men det får inte plats i köket förrän det görs om. Ifall jag nu ska göra det.

På programmet idag står det simskola för dottern och medlemsmöte för mig på gympan. Tror det var styrelsemöte efteråt så det kommer väl ta ett tag. Sen får vi se vad vi hittar på.

Intressant dag!

Jag var ju inne hos en bekant idag och tog en fika samt avhandlade vad som hänt under dom senaste åren. Det var ett tag sen vi träffades. Plaus att våra barn fick en chans att leka en stund. Nu visade det dig att han gift om sig, han är ett par år yngre än mig. Hans fru är 15 år yngre, gubbsjuka tänker ni! Nä, hans förra flickvän var lika mycket äldre. Det är så himla skönt när folk inte snöar in på alder utan ser till personen som finns där. Hon var riktigt trevlig och mogen. Det kommer bli bra tror jag. Våre barn fick också chansen att leka en stund. Leken visade sig vara en lerkulle! Det blev att ta av henne ytterkläderna innan hon kunde kliva in i bilen :). Fast det gör absolut ingenting för det viktiga är att dom hade kul. Kläderna är ju bara att slänga i tvätten!

Det var meningen att vi skulle kolla på melodifestivalen ikväll men dottern somnade innan :). Hon gillar tydligen af Ugglas låt. Det betyder att jag kan kolla på vad jag vill :) Jag är ingen fan av melodifestivalen.

Jag tänkte på något jag skulle skriva om men nu har jag tappat det. Jag får ta en liten paus och se om jag kommer på det....

Jösses! Fick på melodifestivalen på Tv... En sminkad karl? med läppstift! Vill man verkligen se det? Nja, det kan väl verkligen kvitta! *ryyyys*

Näpp, jag kommer inte på vad det var :), fast när jag postat detta så kommer det poppa upp i huvudet!

I väntan på melodifestivalen.

Sitter i soffan och väntar på att melodifestivalen ska börja. Jag är väl inte direkt intresserad men dottern vill kolla :). Därför har jag läst lite i min bok "Meningen med livet" och tänkte dela med mig av lite korta citat därifrån. Många är verkligen tänkvärda och speglar min syn på meningen med livet. Ska man vara riktigt kraas är det väl helt enkelt att föra släktet vidare! Som för alla andra djur. Rent filosofiskt är det väl inte riktigt så enkelt. Mer om mina tankar ang. detta i ett senare inlägg.

"Livet är en övning i förlåtande!"
(Norman Cousins)

"Endast ett liv som levs för andra är värt att leva!
(Albert Einstein)

"Dröm som om du skulle leva för evigt.
Lev som om du skulle dö idag."
(James Dean)

"Vilken idiot som helst kan klara av en kris
-det är vardagens tillvaro som nöter ut dig."
(Anton Tjechov)

"Livet är vad vi gör det till,
har alltid varit det,
kommer alltid vara det."
(Grandma Moses)

Fikadax!

Gick upp ganska tidigt idag men har inte fått så mycket gjort i alla fall! Fastnade i soffan framför TV:n vilket tyvärr är väldigt lätt hänt.
Men.. Jag har i alla fall hämtat in ved och fått fyr på den så nu är det riktigt varmt och skönt här hemma. Mat har det blivit med, lax, ris och sås vilket smakade bra :). Disken har jag åckså hunnit med samt lite tvätt.
Jag har precis stoppat ner dottern i badkaret så då fick jag lite tid att sitta här en stund. jag sk hoppa in i duschen när hon är klar  och sen bär det iväg. Vi ska åka till en bekant jag inte träffat på alldeles för länge och ta en fika. Och naturligtvis blir det lite uppdatering om vad som hänt sen sist, kan bli en låååång fika :).

Fick en så skön kommenter! Visst stämmer det till stor del. Människor har en väldig förmåga att många gånger se det lilla negativa! Varför inte ta tillvara de ljuspunkter som trots allt finns i livet, var positiv och kämpa på! Ge inte upp för lätt och framför allt inte utan anledning. Ska väl jag säga som bevisligen gett upp några gånger, men då har det funnits all anledning att göra det! För att i det långa loppet var det en ohållbar situation som rådde. Sen kan det ändra sig men när beslutet togs så var det så. Man ska aldrig "tvinga" en person att ändra sig utan det måste ske självmant. Är det inte det så har dom ju inte ändrat sig egentligen utan bara anpassat sig och mår inte bra av det. Människor lever ju i ständig förändring, vissa kallar det att maona, gå igenom en fas mm. Tyvärr tror jag det är omständigheter och yttre påverkan från andra människor som driver oss till dessa förändringar. Man ska liksom passa in! Det finns ju en oskriven regel för många hur man ska vara och vad man ska göra under vissa perioder i livet. Jag har alltid försökt undvika sådan påverkan och gå min egen väg, ibland har jag misslyckats men det har bara stärkt mig i mina försök att stå emot. Väldigt sorgligt är det i alla fall se. Särskilt när man tänker tillbaka och inser att: nä det var inte värt det! Har man tur är det inte för sent, annars får man ågra sig resten av livet.

Nu börjar det bli dax att fixa till sig så gott det går! :)
Återkommer kanske lite senare ikväll..

Nu är det kväll :)

Jag hade tänkt skriva ner lite funderingar rent allmänt men känner bara att jag inte orkar riktigt. Sen har jag inga djupare funderingar att dela med mig av idag, bara njuter av tillvaron rent allmänt. Fast lite visdomsord ska jag stå till tjänst med :(.

" I vår självupptagna inbilskhet är vi så benägna
att betrakta alla de tillbehör som vårt
välbestånd skaffat oss,
som våra egna personliga egenheter eller tillhörigheter,
att insikten om vår egen obetydlighet då vi hänvisas
till våra egna resurser blir outsägligt förödmjukande "
(Walter Scott)

Inte riktigt fredag kväll än.

Jag har precis kommit hem från jobbet via affären. Var tvungen att köpa lite grejor inför maten och myset ikväll. Så nu har jag tänt pannan i köket och ska fixa en liten brasa i kakelugnen sen. Det får bli tacos till kvällsmat och sen lite ostbågar efter det :).

Har haft en riktigt bra dag idag, äntligen lossnade det på jobbet med det projektet jag håller på med. Det blir jäkligt bra när det är klart! Jag har fått en del gliringar för för att jag vill ha ny teknik, men det känns då desto skönare när man löser problemen :). Det kan man ju alltid stoppa upp på tvären sen, där solen inte skiner :).

För övrigt känns väl livet på topp just nu, tänker ta en lång skön sovmorgon i morgon och försöka få till en riktig helgfrukost. Vad är det då för mig? Det är när man kan duka fram nästan allt man har i kylskåpet och kan sitta ner i lugn och ro och äta. Göra sånt man vanligtvis inte har tid med...

Nu ska jag fortsätta göra lite nytta här hemma = tvätta och städa, återkommer kanske lite senare :)!

Torsdag igen!

Det känns som om det nyss var torsdag, vart tar dagarna vägen igentligen? Tiden bara försvinner.... Har en kamrat som hade en riktigt bra förklaring till varför det känns som tiden går fortare ju äldre man blir. När man är 10 år är ett år 1/10-del av ens liv! När man är 40 år är det bara en 1/40-del! Och 1/40-del är ju mindre än 1/10-del! Kan det vara förklaringen :).

Vi har precis avnjutit kvällsmat här hemma. Wokat kött med sötsur sås och stekta nudlar till det. Känner mig alldeles proppmätt :). Det är synd att mat ska vara så gott :). Jag får ta en tur till gymmet i morgon så jag får lite bättre samvete! Det är alltid intressant att gå dit för man vet aldrig vem man träffar på.

För övrigt håller jag på och trasslar med miljöförvaltningen ang. gårdagen. Hoppas att det löser sig på bästa sätt. Tänk vad krångligt det kan bli! På tal om krångel ska jag inte ens nämna värmepumpen! Jösses!

Snöar gör det också, till vilken nytta? Det smälter ju bort direkt ändå. Nä, dax för våren att göra sitt intåg.

Besiktningen av draget på bilen gick bra idag, han var nöjd :). Skönt att ha det klart.

Har löst en del problem på jobbet idag vilket alltid är tillfredställande. Jag fick dock lite ont i huvudet ett tag för det är lång ifrån enkla grejor att lösa. Mycket tänka och prova, men det är det som är det roliga. Jag antar att det är därför jag valt det yrke jag har :). Visst finns det lånsamma dagar med men på det stora hela så känns det bra. jag har ju aldrig valt den lätta vägen, vare sig privat eller genom mitt yrke. Jag ser mig nog som en innovatör. Det känns alltid bra att vara drivande.

Nu så ska jag däremot lägga mig på soffan och låta både tvättmaskinen och torktumlaren gå klar. Disken tar jag lite senare, ska bara fixa en matlåda tills i morgon.

Ha det så gott!

Torsdagens citat :)

"Det mest intressanta i världen är en annan
människa som undrar, lider och reser de frågor
som besvärat honom tills hans sista dag i livet,
i vetskapen om att han aldrig kommer få svaren!"
(Will Durant)

******************************************************************

Citat...


"När jag noggrant överväger detta finner jag inte
en enda egenskap som med säkerhet skiljer det
vakna tillståndet från drömmen. Hur kan man
vara säker på att hela livet inte är en dröm?"
(René Descartes)

Torsdag.

Jag har precis kommit hem från ett sammanträde med Lantmäteriet, Banverket och Skogsstyrelsen! Det lät nästan lite avancerat :). Saken är den att banverket ska trädsäkra järnvägen och vill ha ett servitut för att röja allt 20 m ut från spåret och ta bort övriga träd som anses farliga. Det påverkar mina marker ganska mycket eftersom dom gränsar till järnvägen en lång bit. Värst är dock att eventuellt försvinner min barriär mellan huset och spåret vilket betyder mer buller och mer insyn. Det kommer ju påverka mycket. Så i morgon så ska jag kontakta miljö-nånting så dom får kolla på det och kanske ålägga banverket att fixa till något istället. Andra hade bara pengar för ögonen, Pengar, pengar, pengar! Det finns väl viktigare saker här i världen.

Igår hände det väl inte så mycket, gympade med barnen och sen höll jag på här hemma.
Ska på möte på gymnastikföreningen i byn på Söndag, Har tackat ja till en ordinarie plats i styrelsen.

I morgon bitti bär det iväg till besiktningen för att registreringsbesiktiga bilen eftersom jag monterat ett drag. 380 spänn tar dom för att kolla lite och kanske känna lite på ett par skruvar!

Nu har jag fått min lilla i säng, blev ett långt möte. Själv ska jag elda lite till och sen nana...

Kollade i gruppen jag skapat på FB ang resa och det börjar allt bli lite medlemmar :). Ska bli kul att komma iväg, hoppas att vi blir ett gäng!

Ha det bra!

Citatet :)

Jag har insett... att man aldrig någonsin
kan gå tillbaka, att man aldrig någonsin
skall försöka gå tillbaka - livets
andemening är att man skall gå framåt.
Livet är faktiskt enkelriktat.
(Agatha Christie)

När ska man ge upp?

Jag har väldigt lätt för att få en idé att fastna i huvudet. Helgens och dagens huvudbry har varit: När är det dags att ge upp? Ska man någonsin ge upp helt och hållet? Vissa saker ska man givetvis aldrig ge upp men andra.... Jag pratar om relationer till andra människor. När, och ska man låta förnuftet ta överhanden över känslor? Kanske aldrig....

Vad som är rätt och vad som känns rätt kan ju ibland, tyvärr, skilja sig åt ganska markant. Ska man gå igenom livet och tänka, tänk om jag hade....... Den situationen kommer man ju alltid att hamna i, men vilket känns bäst? Att handla efter sitt förnuft eller sina känslor? Jag vet inte och kanske det inte finns något klart svar på den funderingen. Ibland kan man ju känna att man gjort fel, men gjorde man verkligen fel? Kändes det rätt där och då så var det nog inte känslomässigt fel såvida man inte sårar någon med sitt agerande. Har man sen lite tur så kanske man kan få chansen att reparera skadan. Förlåt är ett ord som används alldeles för sällan. Man kanske inte ber om förlåtelse för det man gjort men, för att man skadat någon! Och har man skadat någon så måste man ju ångra det man gjort? Eller...

Jag vet i alla fall att jag kommer fortsätta gå på känsla. Så länge jag inte sårar någon jag tycker om! Det betyder också att jag inte kommer ge upp så lätt!

Ha det!

Misstag?

Jag skrev ju om att jag gjort min beskärda del av misstag vad det gäller kärlek här i livet och tänkte att man borde kanske förklara vad som av många ses som ett misstag:).

Kan man göra misstag i kärlekslivet?
Vad krävs för att det ska kallas ett misstag?
Är misstag detsamma som ett oklokt val? Oklokt i efterhand!

Nu när jag skriver inser jag att jag inte vill kalla mina val misstag utan mer...... ogenomtänkta val :).

Skriver och skriver om, hur mycket ska man lämna ut i en blogg? Dom flesta som läser det här är ju personer som troligen känner mig :). Ångrar jag då de val jag gjort genom åren? Igentligen bara ett, för många år sen och då handlar det om något jag inte gjorde men som jag borde gjort. De jag val jag gjort med de kvinnor jag haft ett förhållande med ångrar jag inte. Jag har väl kanske inte alltid valt den lättaste vägen vad det gäller att dom är upptagna eller rent av gifta,ålder (jag har inte ont av åldersskillnad, bevisligen ) eller var dom bor, Kärleken är ju blind och jag har alltid hoppats och trott att det skulle fungera just där och då. Så här i efterhand kanske man borde valt annorlunda, det har tagit ut sin rätt. Det har fallit väl ut en gång ( vi gifte oss och fick barn) men andra gånger så har det som tur är avbrutits innan det blivit riktigt jobbigt. Kommer jag göra samma val igen om jag ställs inför en liknande situation? Jag skulle ju inte bli förvånad :) Jag går på känsla och varför ska man inte göra det! Man lever bara en gång!

Varför kommer dessa funderingar nu då? Det är väl något jag tänker behålla för mig själv ett tag till:). Det viktiga jag har lärt mig är att man (jag) aldrig ska ska aldrig! Jag har fått det bevisat för mig så många gånger! När man väl står där och känslor tar överhanden är det inte alltid man känner igen sig själv. Man får bara hoppas att man klarar sig någorlunda helskinnad ur det hela. Jag brukar väl komma ut med fötterna i backen på andra sidan. Mina val och erfarenheter har gjort mig till den jag är på både gott och ont. Många som går igenom tuffa saker blir hårdare och kallare ju mer skit dom är med om. Jag har blivit precis tvärt om.  

Nog om detta, hoppas få återkomma i ärendet.

Dagens händelser.

Jag har försökt sätta mig in lite i det här med kodning av bloggen och har väl lyckats till viss del. Har ju aldrig pysslat med den typen av kodning. Tack för komplimangen Frogprincess. Är så himla lätt att fastna bara, jag vill ju inte bara följa en instruktion utan vill också veta varför :)

Var ju uppe med lilla fröken på simskola idag. Nu simmar hon utan flythjälpmedel och lärde sig också hoppa från trampolinen utan flythjälp. Det var bara jag som hade hjärtat  i halsgropen, hon var skitnöjd. Känns väldigt skönt nu när hon ska åka bort en vecka. Det kommer ju bli mycket badande då. Själv passade jag på att simma 1000m, 40 minuter tog det. Jag kommer väl få lida för det i morgon :).

Jag har köpt en egen kokbok till dottern också för hon är så himla intresserad av att laga mat. Hon ska få läsa den själv och även göra handlingslista. Vem vet, det kanske blir kock av henne. Ikväll hjälpte hon till med makaroner och köttbullar, inte så avancerat kanske men någonstans måste man ju börja :).

Vad det gäller min värmepump så är det inte lätt, har varit i kontakt med allmänna reklamationsnämden och Svenska värmepumpföreningen. Jösses vilken soppa det blivit, ingen vill ta tag i det och alla skyller på alla, fast nu har jag fått reda på hur jag ska gå till väga. Har ju svårt att elda när jag jobbar så det blir väldigt svalt inne under dagens lopp.

Jag har tänkt köra en liten viktminskningdrive igen, har återfått energin sen den senaste och tänkte ta dom sista kilona med. Jag ska dock hålla en lugnare takt den här gången :). När det målet är nått så tänker jag ta mig en allvarlig funderare på om jag inte har rätt motivation för att lägga av med snuset också. Problemet kan väl bara bli att det sägs ju att summan av alla ens laster är konstant! Lägger jag ner snuset så blir det ju bara alkohol kvar :) , ( Tjejer har jag ju liksom lagt ner för tillfället men mer om det i nästa inlägg :)). Haha, det löser sig nog!

Nu ska dottern nattas och jag ska sen sätta mig och återkomma!


Aj som f-n!

Vaknade till i natt och hade ont såpass! Kramp i vaden... Är inte kul alls att behöva vakna av det. Det gick att massera bort ganska fort som tur va. Det är lite värre med träningsvärken, fick en väldigt obehaglig överrasning när jag tog mig upp ur soffan och skulle upp för trappan till toa. Den är betydligt värre idag!

"Det är inte sant att livet är det
ena fanskapet efter det andra.
Det är samma fanskap
om och om igen"
(Edna St Vincent Millay)

Lördag kväll.

Sitter precis och kollar på Lyxfällan på Tv3. Snacka om att man blir mörkrädd. En drygt 20 årig tjej som får ut 20 papp i månaden men är så jäkla bortskämd så föräldrarna ändå får gå in och stötta! Nog för att man gör allt för sina barn men snacka om att göra en björntjänst. Slutade riktigt bra bra, hon mognade nog till riktigt ordentligt och började ta ansvar. Sånt är alltid kul att se!

Är rätt intressant att kolla på tv ibland. Särskilt när man fastnar lite på program man normalt inte tittar på. Fast dom måste ju utspela sig i verkligheten. Man kan verkligen bli chockad över en del personer man ser och undrar verkligen hur i h-vete dom fungerar. Fast ¨å andra sidan finns det säkert dom som säger precis detsamma om mig :). Man har ju gjort en del dumma saker genom åren utan att riktigt tänka sig för eller på konsekvenserna för både mig och andra. Och dumma saker kommer i alla fall jag göra i fortsättningen med. Har man tur skadar man bara sig själv. Jag väljer ju gärna att gå på känsla vilket har lett mig vilse några gånger. Man ska inte alltid vara så jäkla förnuftig och tänka igenom saker jämt, så länge man inte sårar någon, då måste man verkligen tänka till! Jag har en väldigt  bra princip, vänd på situationen innan du handlar. Hur hade jag reagerat om någon gjort så här mot mig? Den har hjälpt mig så otroligt många gånger. Den och att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad! Fast vissa gånger är det värt att handla annorlunda mot vad man borde göra.

Hade tänkt ta mig ett bad nu men det tar emot lite. Jag har inte eldat idag så det är väldigt svalt utanför storarummet. Jag har stängt dörren och kör med ett elelement :). Det är rätt skönt att bara sitta i soffan och slappa lite. Har inga måsten eller nåt. Städningen får vara tills i morgon.

Det kommer nog bli konstigt när dottern åker iväg i drygt en vecka. Man är ju så himla inne i sina rutiner. Bara det här med att vara själv på morgonen. Hon har ju varit borta som mest ett par veckor förut men då på semestern. Jag har ju jobbat då men ändå. Jag är ju sådan också att jag vill spendera all tid jag kan med henne. Det är ju därför vi står varandra så nära, vi sitter ihop som en bekant sa till mig. Den här tiden kommer ju aldrig tillbaka. Sen är det ju så, i alla fall med mig, att jag vill spendera så mycket tid som möjligt med den eller dom jag tycker om. Fast såna är väl dom flesta normala människor. Det finns ju dom som istället tycker att man ska komma bort ifrån varandra för att inte "slita" på förhållandet. Jag tycker nog man ska ta sig en riktig funderare då om man verkligen ska vara kvar i förhållandet då.Sen tycker jag inte man ska vara tilsammans jämt, man ska hitta på egna saker också, men inte jämt. Det är ju en fråga om att prioritera vad som är viktigast. Att bli bortprioriterad om och om igen är nog något av det värsta man kan bli utsatt för vad det gäller ett förhållande iaf. Då är det hög tid att göra något åt det.

Jösses vad djupt det blev :).

Pratade med bror min idag också och avhandlade lite vad som hänt sen sist. Vi pratas ju inte vid så ofta tyvärr.Börjar bli dags att åka upp till honom och hans familj. Det är något dottern uppskattar med.

Nä, nu får det vara nog för idag.

Bakis och skakis :)

Var ju ute igår och det märks idag! Har ont i kroppen, dels från bowlingen och dels från att jag stuffade runt på dansgolvet igår. Jag hade riktigt kul igår faktiskt. Det var en trevlig och intressant kväll. Bowlingen gick väl sådär men ett par strikar lyckades jag få till :). Vad det gäller själva utgångsdelen var det som vanligt när det gäller mig.Samma otur eller vad man ska kalla det som vanligt. Jag måste ha någon konstig undermedveten förmåga att dras till "fel" tjejer. Nu är jag väl iof inte ute efter att försöka hitta en flickvän. Är ju lite bränd vad det gäller det men man vet aldrig vad som händer och tur är väl det. Dottern är rätt skön med sina kommentarer, hon tycker att jag ska bli kär! Hon hittar tjejer överallt som hon tycker att jag borde bli kär i. Har förklarat att det inte är riktigt så lätt men det tycker hon:). Jag har ingen aning om vad ställe hette som vi var på men det spelar ingen roll. Jag tror  inte jag varit där förut. Mycket folk var det iaf. Kvällen bara försvann. Slapp åka buss hem på natten för jag fick skjuts ända fram till dörren.
Nu är det dags att börja planere en ny kryssning. Många som var med förra gången är sugna :)

Efter mitt lilla bilmeckande så hämtade jag pizza och parkerade mig i soffan där jag fortfarande är kvar :) Ska ha en riktig bakiskväll!

Sköt om er nu!

Bilskruvning..

Jag  hade ju planerat in att montera på draget på bilen idag, och det har jag gjort med. Det kanske inte var den smartaste dan med tanke på gårdagen :) Bakfull som bara den och skakis. Började bra, hittade inte infästningsbultarna till stötfångare. Tur att man har internet för där fick jag tag på hur den sitter monterad. Med det löst var nästa problem att få loss muttrarna!
 

Där nere hålet sitter de jäkla muttrarna!!! Finns inte en chans att få ner fingrarna eller vettiga verktyg. Dom har säkert nåt bra specialverktyg när bilen monteras men det har inte jag! Dom kunde väl gjort hålen lite större!
Nåja, draget är monterat, förutom det elektriska då. Krävs lite sågning och hade inte rätt verktyg för det, vill ju att det ska bli snyggt. Har lite grjor som ska monteras på bilen också men besiktningen vill kolla först så det får vänta.

När jag mekat klart så skulle jag hem då. Sätter mig i bilen och det bara klickar i startmotorn! batteriet åt skogen... Bara ringa en bekant så hon fick komma med startkablar! Kan hända det blir en tur till biltema i morgon kanske:). Hem kom jag i alla fall!

FREDAG :)

Ligger lite före i tidsschemat så jag hinner sitta lite här :).

Lämnade dottern lite tidigare idag så vi fick åka till hennes mammas jobb. Tänkte ta en lite närmare väg hem men det var ett STORT misstag, sicken skitväg! Kanske e bra på sommaren, men grusväg när det är mildväder!

Ska hoppa in i duschen och sen ta tåget in till förfesten innan bowlingen. Fick ett mess nyss och det verkar som om en del redan kommit igång :). Vi ska käka lite pizza innan sen så bär det iväg. Bowlingen kanske inte kommer funka sådär jättebra idag men det är ju inte den som är det viktiga. Vi får väl se var vi hamnar efteråt, tyvärr kunde inte en bekant möta upp ute idag pga jobb men hoppas det blir fler chanser.

Nä, nu börjar det bli bråttom så jag avslutar med lite visdom och återkommer i morgon.

"Att leva är att välja.
Men för att välja väl måste man veta
vem man är och vad man står för,
vart man vill komma och
varför man vill komma dit."
(Kofi Annan)

Dagens visdom också!

"Sluta oroa dig- ingen lämnar det här livet levande!"
(Clive James)

Torsdag:)

Sitter och funderar på vad jag ska skriva om idag då...... Inte så lätt alla gånger :).

Har varit en bra dag idag! Fick lite att tänka på på jobbet men jag tror nog jag löser det med lite tankeverksamhet .). Jag har det ju så bra att jag många gånger får lite nya utmaningar i mitt jobb och det är ju det som är utvecklande. Det är ju så med mig och jobb att när det stannar av är det dags att gå vidare.

Var på utvecklingssamtal med dotterns mamma idag och det var idel positivt vad det gäller vår dotter. Det är så himla skönt att vi kommer så bra överens numera och hon har varit ett stort stöd samtidigt som jag nog tror att jag kunnat stötta henne med. Önskar att alla frånskilda föräldrar kunde komma så bra överens. Tänk vad bra det skulle vara för barnen! Det är ju ändå dom som är viktigast!!

Har gått igenom dotterns kläder inför hennes resa till spanien. Man inser dock att många av sommarkläderna har blivit lite små, hon har växt väldigt under vintern :).

Har fixat och trixat lite inför bowlingen i morgon så det har jag nog ganska bra koll på. Ska bli kul och se var vi hamnar efteråt eftersom det nog blir lite "röj" på stan :). Tur att det går buss hem både lite tidigare och en lite senare :). Hoppas kunna åka med den tidiga bussen men vet ju hur det blir :). Ska montera på draget på bilen på Lördag var det tänkt så man får väl hålla sig lite lugn. Får väl hoppas att man inte blir kvar i stan bara :).

Ha det gott nu för i morgon lär det inte bli så mycket bloggat. Ska nog inte sätta mig här efter jag förhoppningsvis kommit hem i morgon :)


















Va var det jag sa!!!

Ni som hägt med ett tag kanske erinrar er att jag skrivit om det här med otur. jag har ju förmågan att få otur i klump liksom, den kommer i omgångar om 3 brukar det va. Vad har hänt nu då?

Jag vaknade strax innan 6 i morse och kände att det va lite svalt i sovrummet! Ja, svalt och svalt, kallt kan man väl säga! Lyssnade noga och hörde inte värmepumpen! ( Hörseln är väldigt bra än :)). Gick upp och kom ner, pumpen larmar! Fick jag igång den igen? NÄ! Så där for huvudvärmen åt skogen! Fel fast den bara är drygt ett år gammal. Gissa om leverantörerna vill ta tag i det? NÄ! Nu va det ju ganska väntat för min del eftersom jag bara väntat på nästa otursgrej. Jag reagerade bara med ett, Jaha! Men om mina beräkningar stämmer så bör det vara över nu för ett tag :).

Jag har ju insett att vissa grejor funkar bara inte i mitt liv! Flickvänner, förhållanden och kärlek över huvud taget! Aha tänker ni, tur i spel! Nä, inte ens det! Jag måste varit en riktig jäkel i mitt tidigare liv! Det är väl bara att bita ihop och hoppas på nästa chans.

Det här med otur i kärlek är ju lite konstigt. Jag får ofta höra att jag e så jäkla kräsen i mitt val av flickvänner? Jag kanske inte vill kalla det kräsen utan........ selektiv :). Har inte så stora förväntningar tycker jag mer än att vara tillsammans så ofta det går, att respektera varandra och att få känna sig omtyckt och prioriterad! Visst ska man roa sig var och en på sitt håll men inte jämt! Tyvärr så har jag kanske inte sett verkligheten jämt utan blundat lite för hårt i hopp om att få det att fungera. Jag ger ju allt när jag väl bestämt mig och förväntar mig detsamma tillbaka. Det är väl därför jag tar så illa åt mig när det skiter sig! Men, men jag ger inte upp än, kanske kanske jag får tur vad det gäller det med:).

Dagens citat då? Lugn det kommer här:

"Vill du icke bli förgäten,
när du är död, av maskar äten,
antingen skriv något värt att läsas,
eller gör saker värda att skrivas."
(Benjamin Franklin)

Ha det nu allihopa!

Mer visdom.

" Jag kan bara säga er att jag funnit själslig jämvikt, styrka och inspiration i tanken att jag gör min insats för en stor sak och att mina ansträngningar inte kan vara för gäves.
Givetvis arbetar jag för att nå resultat.
Jag vill snabbt närma mig mitt mål.
Men i grund och botten är inte ens resultaten av handlandet något som bekymmrar mig särskilt mycket.
Handlandet i sig, så länge jag är övertygad om att jag handlar rätt, skänker mig tillfredställelse. "
( Jawaharlal Nehru)

För övrigt har det inte hänt så mycket idag, har gympat med barnen och gjort det vanliga här hemma. Fast det är inte att förakta! :)

Kram på er allihop!

Lite mer jobb...

Hämtade ut lite mer "jobb" på vårt utlämningsställe i byn idag. Köpte ju en dragkrok till bilen för några dagar sedan och nu hade den kommit. Klarar mig inte utan en bil med drag,både på och under huven :). Nu ska det bara monteras också vilket inte är gjort i en handvändning. Fast det är sådant som är kul att pyssla med. Har väl tänkt fixa till det i helgen och sen registreringsbesiktiga den i nästa vecka. 

Hade lite fel förut, behövde inte alls fixa någon kvällsmat utan bara hjälpa till lite. Dottern fixade spagetti och biff! Å lite grönsaker till :). Hon är så himla duktig med att fixa och ordna. Snart kan hon själv! 

Måndag!

" Älska livet över allt annat i världen...älska det, utan hänsyn till logik,
  precis som du säger, det måste vara utan hänsyn till logik, och det är först då man kan förstå dess mening "
 (Fjodor Dostojevskij)

Har varit på resande fot idag med :). var en sväng i Göteborg på förmiddagen. var mycket givande faktiskt. Stannade till och käkade kinamat på vägen hem, det e inte fel. Tror nog alla i bilen var nöjda.
Råkade ut för en rätt otrolig sak när vi svängde av Göteborgsvägen. Hamnade naturligtvis bakom ett ex den sista biten Jag menar, hur ofta åker jag där, och mitt på dagen!? Det kändes måste jag erkänna.
Hade en diskussion för ett tag sen ang sånt och jag kan ju bara konstatera att jag fungerar normalt och med normala känslor vilket är skönt att veta. Finns säkert dom som inte reagerar men hur e dom funtade igentligen när man tänker efter, man har ju sina minnen och känslor. Kör som en biltjuv gör hon iaf i snömodden :). Jaja, det måste varit en chans på tusen.... Så nu lär det väl inte hända mer! :)
Träffade en jobbarkompis som tyvärr slutat idag på jobbet. Hon lämnade lite grejor. Kändes också tungt måste jag säga.... Inte roligt alls! Men vi har sagt att vi ska försöka hålla kontakten!

Nu står det lite matlagning på schemat och så ska jag plocka fram lite kläder tills dottern ska åka utomlands.

Ha det så bra!

Söndag...

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Vaknade ju ganska tidigt och eftersom jag sovit hela natten så var jag ganska pigg:). Hade lite att fixa med på morgonen, undanröjning av det som inhandlats mm. Fast jag fick ju städat ur skafferiet :). Blev ju en hel del köpt igår vad det gäller sprit och öl så nu borde man klara sig ett tag :)
Blev hämtad idag eftersom jag skulle åka med och leverera en av bilarna till uthyrningsfirman. Åkte sen med och fick lite att äta, tacos, vilket inte va fel.
Min lilla fröken kom hem idag med och det var direkt till simskolan. Hon trivs med den och tycker det är skitkul. Vi badade lite efteråt så hon fick träna på att hoppa från trampolinen ner i vattnet.
När vi kom hem så var det till att fixa lite käk till oss och ta det lite lugnt och mysa :). Sen hamnade ju jag här då och på FB, har lagt upp lite bilder där från resan.

Inhandlade en liten visdomsbok idag som jag tänkte citera ur när jag skriver här. Den heter "Meningen med livet" och innehåller citat på detta ämne, riktigt tänkvärda ord!

Nu ska jag fastna lite framför tv:n och sen är det bums i säng.

Ha det bäst allesammans!

Vår lilla resa!

Då va man tillbaka sen ett tag då. Gjorde en liten resa till Tyskland i helgen. Den var lika lyckad som vanligt, ingen besvikelse där inte :). Fick köpt vad jag tänkt och inom budget! Det enda som var tråkigt var att det stället vi hade tänkt äta på var stängt för renovering! Kanske sen vi var där sist :). Hittade det en gång när vi var där och jag tror nog att alla fastnade för charmen.



Så här ser det ut, Gasthauset. Alla beställde snitzel då vi var där och jag kan ju upplysa om att det hördes rejält när kocken stod och bankade :). Det syns inte på bilden hur snett och vinnt det är, men ack så charmigt!

Väl hemkommen så somnade jag med kläderna på i soffan! Sov som en gris tills jag vaknade kl 9 i morse.
Nu ser man fram emot nästa resa!

RSS 2.0